西班牙瓜达拉哈拉省布里韦加市一座小教堂|Restoration and adaptation of a 16th century Chapel

教堂被修复和改建成为一个多功能空间—可举办多种事件活动从婚礼到瑜伽修炼。改建中最大限度的保留了原有结构,从石材线脚等细部处处展现出历史痕迹。恢弘的穹顶空间中加入一个简洁的环状吊灯,满足空间光环境的要求,并以其原型化的形体和谐存在空间中并成为新亮点。相对比雄伟的穹顶空间,建筑师在另外一边安插了一个可以开启墙面的木格栅盒子。这个体量较小的盒子定义出较为安宁和私密的空间,为改建提供另外一个多功能空间。

西班牙瓜达拉哈拉省布里韦加市教堂 (2) 西班牙瓜达拉哈拉省布里韦加市教堂 (4) 西班牙瓜达拉哈拉省布里韦加市教堂 (5) 西班牙瓜达拉哈拉省布里韦加市教堂 (7) 西班牙瓜达拉哈拉省布里韦加市教堂 (8) 西班牙瓜达拉哈拉省布里韦加市教堂 (9) 西班牙瓜达拉哈拉省布里韦加市教堂 (10) 西班牙瓜达拉哈拉省布里韦加市教堂 (11) 西班牙瓜达拉哈拉省布里韦加市教堂 (12) 西班牙瓜达拉哈拉省布里韦加市教堂 (13) 西班牙瓜达拉哈拉省布里韦加市教堂 (14) 西班牙瓜达拉哈拉省布里韦加市教堂 (15) 西班牙瓜达拉哈拉省布里韦加市教堂 (1) 西班牙瓜达拉哈拉省布里韦加市教堂 (3) 西班牙瓜达拉哈拉省布里韦加市教堂 (6) 西班牙瓜达拉哈拉省布里韦加市教堂 (16)

亚当·布瑞斯尼克的建筑师们通过研究不仅修复了现有建筑,同时为其增加了新功用。哲学指导干预是为了尊重时间的流逝。从外部看,石墙重新勾缝,传统瓷砖屋檐得到修缮,石头线脚仍旧保留了磨损的痕迹,包括原先痕迹斑斑的塞利奥式入口。内部的3个不同的区域相互联通,翻新的圆顶保留了原有空间,教堂中殿的入口对曾经的部分有所保留,同时融入了悬臂式新构造,最低限度的接触原有结构。由松木板条建成的新圆拱屋顶代替了坍塌的拱顶。按照旧墙的裸石工艺做的石膏模型,同样做成原来拱形的样子。最后第三个区域是将以前唱诗班用的房间添加了很多现代用途,安装了电梯,方便残疾人到达任意楼层的电梯,以及洗手间、厨房、 工作间和储藏区域。这个4层楼新结构与原有的石墙结合,而楼梯介于结构和石墙间形成的空间,显示这是在原有容器中的新植入体。

Adam Bresnick architects studied and restored the existing architecture as well as inserting new uses. The philosophy guiding the intervention was to respect time’s passing. From the exterior the stone facades were repointed, traditional tile eaves restored and stone moldings left with their worn faults, including the original scarred Serlian entrance. In the interior 3 distinct areas are articulated, therefurbished dome where the original space is restored, the entrance into the nave is a mix of archaeological remains and new construction cantilevered over the space, minimally touching the original. The fallen vaults that once covered this space are recalled by a new vaulted ceiling of pine slats. Plaster moldings cutout over the bare masonry of the original wall also mark the shapes of the original vaults. The last third occupying the old choir area houses all modern uses, from the elevator allowing for handicapped access to all levels, to restrooms, kitchen, staff and storage areas. This 4-story structure is inserted within the stone walls, a skylight in the stairaccentuating its conceptual separation from the original container.

该项目对欧洲文化做出了杰出的贡献,既在古老的空间里创造新的用途,并在西班牙乡村环境背景下增加了许多就业机会。该创新设计已经被FADETA(Federación de Asociaciones para el Desarrollo Territorial del Tajo-Taju?a)认可,FADETA是欧盟FEASER(欧盟乡村发展农业基金)项目的一部分。工程总造价为85.2万欧元,且由私人资助。同时因其优质和别开生面又得到了FADETA2万欧元的补助金。

The creation of new uses for historical spaces, and new employment possibilities in the context of rural Spain is an outstanding contribution to European culture. The innovation of the initiative has been recognized by the FADETA (Federación de Asociaciones para el Desarrollo Territorial del Tajo-Taju?a), a local program forming part of European Union FEADER (Fonds Européen Agricolepour le Développement Rural) program. The total construction cost is 852,000€, and is privately funded. Nevertheless the quality of the intervention and its novelty has been awarded a subsidy of 200,000€ by FADETA.

Team:
Adam Bresnick, principal architec Miguel Pe?a Martínez-Conde & Antonio Romeo Donlo, team architects Juan F. de la Torre Calvo & Ana Fernández-Cuartero Paramio, structural engineers Olga Vallespín Gómez, archaeologist Joaquín Fernández González, construction coordinatorFederico Vega Ortega, clerk of the worksJosé de Andres Abad, industrial engineering

José Lucas Hernández, Joyluc, contractor
Alberto Martínez Gamboa, foreman
Mariano del Olmo, Steel structure
TMC, Técnicas y Mantenimiento del Centro, HVAC
Incom Pastor, marble
Hermanos Esteban, carpintry
Tabernero de Andres, electricity
Ecoaneva, Circular chandelier

项目来源: Adam Bresnick

本文链接地址:http://www.a-xun.com/3363.html

Related Images

Leave a Comment