Baladrar House / Langarita Navarro Arquitectos

Architects: Langarita Navarro Arquitectos
Location: Benissa, Alicante, Spain
Architect In Charge: María Langarita, Víctor Navarro
Year: 2013
Photographs: Luis Diaz Diaz

Collaborators: Roberto González, Juan Palencia, Marta Colón, Paula García-Masedo
Structures: Mecanismo S.L.

From the architect. The scattered and trans-European city that the mountainous coast of Alicante has become, houses a heterogeneous population that is drawn to the sun, the sea, the temperate climate, the convenient public services and the leafy greenery. The promise of relaxing and hedonistic experiences captivates both seasonal tourists and long-term residents who see their expectations fulfilled amongst jasmine and bougainvilleas. The project draws from this context and is designed to meet the demands of multiple families in the summertime and as a haven for retirees the rest of the year

The house rests on terraces that were once used for farming, which resolve the steep gradient of the terrain. The plot’s sloping nature means that there are some spectacular views of the sea from its upper reaches, while the lower portion looks over a wooded streambed that carries water into a pebble-strewn cove. The house takes advantage of the views and the breeze and makes the most of the uneven terrain and vegetation for the creation of small areas where activities can take place simultaneously, day and night. The existing trees were preserved and new species added in an effort to conquer the promising exuberance of local flora.

The interior spaces are arranged in a cascade, with common areas on the upper floor adjoining the terraces with their views, and bedrooms on the lower floor with access to the garden and swimming pool. The detail proposed for the openings eliminates all presence of glass when they are drawn back, transforming the house into an enormous porch that provides continuity between outside and inside activities. The building uses the thermal inertia of the concrete and stone to its advantage, combining it with the lightness of the avocado green latticework and the glass tiles to create a cool and well-ventilated atmosphere. The house’s geometry and mineral quality reflect the impressive Pe?ón de Ifach and respond to a desire for time travel, with a minimum amount of maintenance.

12 13 14 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

本文链接地址:http://www.a-xun.com/1965.html

Related Images

Leave a Comment