希腊Tinos岛幻影|Mirage|Kois Associated Architects

Tinos岛位于希腊Cyclades群岛的北面,是该群岛上的第三大岛屿。Tinos以“圣母岛”著称,是希腊最大的朝圣中心。40多个村庄如古老雕像的大理石
碎块遍布于岛上崎岖的岩石山丘。 Tinos因其保存完好的建筑、如画的村庄和优美的风景而著名。在山坡和山顶上,你可以看到静静屹立着的一千多
座教堂,上千座鸽舍,而在沟壑和山谷处,你能欣赏到当地建筑杰作和几十架古老的废弃风车。绵延几百公里的干石墙守卫着这无边的美景,成为当
地的一大特色。

MIRAGE
TINOS ISLAND, GREECE

Located in the northern side of the Cyclades, Tinos is the third largest island of the island formation. Known as the “Island of Madonna”, Tinos is the greatest center of pilgrimage in Greece. Within its landscape of rugged, rocky hills lay more than 40 villages, like marble fragments of an ancient statue scattered across the hills. The island is famous for its unspoiled architecture, its picturesque villages and beautiful scenery. More than a thousand churches  can be found on slopes and hilltops, a thousand or so dovecotes, while masterpieces of local architecture and tens of derelict windmills are found in its gullies and valleys. The scenery is lined by hundreds of kilometers of dry stonewalls that make the landscape unique.

a-xun_2014-06-07_02-15-19

 住宅位于朝南的陡峭岩石斜坡上,由此可以眺望爱琴海。该地理位置可以有效避开盛行风,天然的高地可以最大程度上降低挖掘工作对风景的破坏,因此成为建造住宅的最佳场所。该住宅仅一层,面积为198平方米。在这里,周围的风景和海景可以尽收眼底,一览无遗。建筑采用多利安式风格,设计中仅保留核心特点和重要元素,以达到舒适的效果。

The residence is situated on a steep sloped rocky plot facing south, overlooking the Aegean Sea. The site offers protection from the prevailing winds and a natural plateau which from the beginning was identified as the optimal location for the residence as it would minimize the impact to the  landscape due to excavation. It is a single-level structure and has a surface of 198 square meters. The location allows benefiting from wonderful and panoramic views of the landscape and seascape. Our approach to the program was Doric. Only the essential features and programmatic elements to sustain a comfortable stay were incorporated in the design.

a-xun_2014-06-07_02-15-21

我们的目标是将建筑融入风景,成为风景的一部分。生活空间顶部是一个无边的水池,清澈的池水看起来延伸天际,随着海景时隐时现。从入口小岛自高处远距离眺望,如大海般碧波盈盈的水池面是住宅显露出的唯一特点。白天,水面倒映着美丽的景色;夜晚,亮眼的星星填满了整个夜空。精心定位的明镜般的水池让人联想到海市蜃楼的光学现象,该项目名称也由此而来。

Our goal was to integrate the building into the landscape like it was part of it.The living space is covered by a rimless pool that produces a visual effect of the water extending to the horizon, vanishing and merging with the seascape. From a distance especially if viewed from the path of approach, on a  higher ground, the only visible feature of the house is the sea like surface of the pool. The water during the day reflects the surroundings and during the night, the star filled night sky.The mirroring pool of water carefully positioned on the landscape evokes memories of the optical phenomenon of the mirage from which the project was named.

a-xun_2014-06-07_02-15-191 大多数可见的建筑材料都取自周边,达到建筑“消失”在风景中的效果。同时还借用了当地的建筑特色,如当地大量可见的干石墙建筑。设计师在稍加改变的基础上将该建筑元素运用于水池四周的堤墙。当地的材料对环境的影响极小,并有良好的隔热性。原有的山坡成为住宅的后墙,山坡上的一层层植被起到调节气温和通过蒸发冷却环境的作用。水池屋顶可以隔热、阻挡太阳辐射和热量。

The most of the visible construction materials were extracted from the vicinity and were used to make the house ‘disappear’ into the scenery. Local techniques were also borrowed like the characteristic dry wall construction found in abundance in the island. This technique was implemented with minor modifications on the side embankment walls in each side of the pool volume.The local materials have a low impact on the environment and  they are very efficient as insulating materials. The rear walls are made of retained earth and have layers of vegetation that regulates the temperature and cools the environment through evaporation. The pool acting as roof provides thermal insulation and protection from solar radiation and heat t ransmittance.

a-xun_2014-06-07_02-15-221 我们希望建造一所融入周围环境的住宅,一个隐藏在风景中的绿洲。依附岩石山坡的住宅建筑成为极佳的观景点,提供阶梯式的观赏视野。巧妙的设计和精心的选材让住宅遁于无形,与风景完美融合。

We wanted to make a house fused with its surroundings, an invisible oasis hidden from the unsuspected eyes. The house acts almost like an  observation post as it clings to the rocks and oversees the dramatic cascading landscape. A landscape left almost intact due to the implemented design strategy and the careful selection of materials.

a-xun_2014-06-07_02-15-211

a-xun_2014-06-07_02-15-22

a-xun_2014-06-07_02-15-42

LOCATION:         TINOS ISLAND, GREECE
YEAR:                    2013-
TYPE:                     RESIDENTIAL
SIZE:                      198m2
STATUS:               COMMISSION
 
CREDITS
PRINCIPLE ARCHITECTS: STELIOS KOIS
PROJECT LEADER: NIKOS PATSIAOURAS
DESIGN TEAM: FILIPOS MANOLAS, GABY BARBAS, GIANNAKIS KONSTANTINOS, ANTRIANA VOUTSINA

A4 21

Print

A4 21

Print

Print

Print

Print

Print

Print

项目来源: Kois Associated Architects

本文链接地址:http://www.a-xun.com/5444.html

Related Images

Leave a Comment